magazín 1000x600 - 2

10 tipů od kojících maminek pro podporu laktace

Ačkoliv je kojení naprosto přirozená věc, může se pro některou maminku stát noční můrou. Obzvlášť, pokud nejde tak snadno.
Máte pocit, že nemáte dostatek mateřského mléka? Nespustila se laktace ihned po porodu? Buďte trpělivá a nepropadejte panice. Důležitá je vaše psychická pohoda. Vyzkoušejte následující tipy.

Mazlete se se miminkem nejlépe svlečené. Kontakt kůže na kůži je velmi důležitý.

Hodně pijte. Vhodná je čistá voda, melta a kojící čaje, kterých je na trhu celá řada. Nám se nejlépe osvědčily ty granulované.

Odpočívejte. Únava a stres jsou nejkratší cesta k tomu, jak přijít o mléko.

Jezte kvalitně. Připravte si silný vývar. Také kysané mléčné produkty, ovesné vločky, rýže, ovoce, zelenina a ořechy jsou potraviny, které stimulují tvorbu mléka.

Zařaďte noční kojení. Nočním kojením podpoříte sekreci prolaktinu, který podporuje tvorbu mateřského mléka. Pokud nemá miminko o kojení v noci zájem, pomozte si odsávačkou mléka.

Změňte polohu při kojení, aby se miminko lépe přisálo.

Vyzkoušejte homeopatika. Oblíbeným pomocníkem maminek je ricinus communis ch5, homeopatický lék při nedostatečné tvorbě mateřského mléka.

Mezi doplňky stravy hledejte ty, které obsahují pískavici řecké seno, benedikt lékařský, fenykl, anýz, moringu nebo jestřabinu.

Vyhledejte certifikovanou laktační poradkyni, která vám dokáže pomoct a poradit.

Tajný tip od nás 😉🤫 Oxytocin ovlivňuje uvolňování prolaktinu. Oxytocin, zvaný také hormon lásky se v těle uvolňuje i při orgasmu. Doporučuje 9 z 10 kojících maminek. Nezapomeňte dodržet šestinedělní pauzu.